Borgweg – Kibbelakkers

VROEGER EN NU
SPOREN UIT HET VERLEDEN
Borgweg - RuiterwegBorgweg - Holle DriftBorgweg - KibbelakkersBorgweg - RandwegParkeerplaats
Borgweg - Oude brinkRuiterweg – ZeegserwegBorgweg - SchapendriftOude kaartenSchipborger veen

2. Omgeving Borgweg Kibbelakkers.
(Rode Letters op kaartje)

Kaart Schipborg omstreeks 1962.

Op het kaartje is de school te zien bij de letter A.
De letters B, C en D zijn in het huidige straatbeeld niet terug te vinden. Letter E is het witte huisje aan de Leemakkers. Vroeger lag het aan de Borgweg.

Het weiland voor het witte huisje lijkt een taartpunt. Vergelijk dat met het kaartje, dan zie je dat de vroegere huisjes B, C en D rechts van het weiland waren gelegen. Daar hebben we een foto van. Zie hieronder.

De foto is ongeveer genomen vanaf het huidige witte huis (op de bovenste foto links). Aan de rechterkant zie je een huis met een piramidevormig dak. Rechts daarnaast een wit kleiner huisje en uiterst rechts weer een huisje met een (nu veel lager) piramidevormig dak. Kijk nu hieronder.

Kibbelakkers:1e huis Holda is afgebroken. Dat is nu het huis van schoolmeester Wiersum. 2e huis fam.Blok. 3e huis fam. DeVries.

Dit zijn de drie genoemde huisjes. Nu vanaf de andere kant gezien. Een deel van het pad is nu nog aan het begin van de Kibbelakkers zichtbaar.
Het tweede huisje tussen de piramidehuisjes houden we in de gaten. Er lijkt een soort veranda aan de voorkant te zitten. Kijk nu hieronder.

Dit is het betreffende huisje, genaamd Bejo van eigenaar Hendrik Blok

Kibbelakkers 2 nu

Informatieve website over Schipborg door de jaren heen