Vroeger en nu

VROEGER EN NU

SPOREN UIT HET VERLEDENSTRATEN OUD SCHIPBORGBEWONERS OUD SCHIPBORG

Schipborg vroeger en Schipborg nu

Dat Schipborg in de loop der tijd sterk is veranderd illusteren onderstaande foto’s, die we met elkaar vergelijken. Op andere pagina’s zullen we meer van deze veranderingen laten zien.

Vergelijking van beide bovenstaande foto laat zien hoe Schipborg in de loop van 50 tot 70 jaar is veranderd.

  1. Het driehoekig veldje rechts bovenin op beide foto’s is het veldje van Recreatievereniging “Mooi Schipborg”
  2. Op het terrein met het bosje met zanderig veldje links daarvan werden zomerhuisjes gebouwd, toen ruim opgezet, nu helemaal vol.
  3. Op de bovenste foto daar weer links van ziet u een camping van de familie Ebbinge, die op de onderste foto geheel is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor kleine bungalows.
  4. Op het veld aan het eind van de camping  op de bovenste foto is op de onderste foto de huidige tennisbaan te zien vlak bij de school, die op beide foto’s te zien is.
  5. Voor de camping, aan de Borgweg, is café restaurant “De Heidebloem” te zien met rechts daarvan een parkeerplaats. Dat is op de onderste foto helemaal verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een aantal woningen.
  6. Als je de Borgweg naar onderen oversteekt zie je op de bovenste foto een veld met alleen een boerderijtje. Dat boerderijtje zult  je elders op deze site vaker terugzien. Het boerderijtje heeft plaats gemaakt voor een woning iets verderop op dit terrein en daarachter kwamen enkele zomerhuisjes te staan, die nu ook allemaal zijn omgebouwd tot volwaardige woningen.
  7. Achter het boerderijtje, onderaan op de bovenste foto is nog net de bakkerij van de familie Wolthuis te zien. Ook op de onderste foto staat ditzelfde pand nog, alleen met een andere functie.
  8. Op de Heidesteeg lijkt niet zoveel te zijn veranderd in al die jaren. De zichtbare panden op de bovenste foto staan er nog steeds.
  9. Tot slot is van een nieuwbouwwijk van Schipborg op de bovenste foto nog helemaal geen sprake, terwijl die op de onderste foto al helemaal is ingevuld.

Meer veranderingen zien? Klik dan op een van de andere pagina’s.

Informatieve website over Schipborg door de jaren heen