FOTOS

Dit is de voormalige boerderij  waar nu Prummel woont. Het huisje op de achtergrond was van Hovenkamp, daar waar nu Dijkstra een nieuwe woning heeft gebouwd (naast Kamphuis de Borg van Lambeck)

Dit zou een boerderij zijn die heeft gestaan op de plek waar nu Co Vester woont (Esweg 2). De boerderij op de achtergrond is dan wat nu Kamphuis de Borg van de familie Lambeck is.

Luchtfoto zestiger jaren van Schipborg. Er is nog geen nieuwbouwwijk te zien, behalve dan een stukje Heidesteeg, wat de eerste uitbreiding was van Schipborg.

Minder geërodeerd en duidelijk is de tweede heuvel rechts te zien, die nu nog met bomen is begroeid en minder zichtbaar is. Links is nog net het fietspad naar Gasteren te zien, de Schapendrift.

Borgweg, gezien in de richting Anloo. Rechts de boerderij van Henk Jongebloed. Daar stond indertijd blijkbaar nog een schuur naast. Op de achtergrond, direct achter deze boerderij is het dak van het voormalig huisje van mevrouw Schuiling te zien en daar weer achter de boerderij waar nu Henk van Dijke zijn nieuw onderkomen heeft gebouwd. Te zien is ook dat het hier om de oorspronkelijke boerderij gaat, waarbij de achterkant van de boerderij zoals zo veel boerderijen, naar de weg toegekeerd stond. Dit moet voor de oorlog zijn geweest, want nergens is het huis van Trip te zien, dat in 1942 werd gebouwd. Op de heuvel van waar de foto is genomen staat nu een huis dat eigendom is van Albert Schuiling. Voorheen stond er een zomerhuisje, zie hieronder.

Zomerhuisje op de bult naast Albert Schuiling, waar nu een compleet nieuwe zomerhuis door Albert is gebouwd. Dit lijkt de opgang aan de Holle Drift te zijn gezien het stukje dak van een boerderij dat te zien is achter de bult.

Kamphuis de Borg is vroeger tijden. Toen nog kampeerboerderij Van der Broek.

Informatieve website over Schipborg door de jaren heen